keskiviikko 4. tammikuuta 2012

Vimoset joulu(kuusi)jutut

Ehkäpä tässä voisi esitellä viimeiset jouluiset askartelut, sitten on kyllä aika siirtyä eteenpäin tähän vuoteen. Itseasiassa kaikki tämän postauksen näpertelyt taitavat jollain tavalla liittyä kuuseen.

Syntyi tällainen suomukuusi :) Kuusen muotoisen styroksin päällystin Maikon innoittamana paperilla. Napsuttelin ympyräleikkureilla kahta kokoa "Hyvää joulua"-paperista. Reunat hipsuttelin timpan musteella ja ympyrät liimailin kiinni yläreunoistaan. Ihanan helppoa ja kivan näköistä. Vähän oli silti jännitystä ilmassa, että riittääkö paperi. Kun kuusi oli valmis, paperia oli sen verran jäljellä, että siitä olisi saanut napsuteltua vielä huikeat 2 pientä ympyrää tai yhden ison. Aika tarkkaan tuli siis paperi käytettyä.


Tuli meille ihan oikea kuusikin. Joulukuusen lahjoittajaa kiitin tällä pikaisella kranssilla. Valmiiseen kranssipohjaan kieputtelin tuota harmaata mitälie kangasta (?), sen päälle punaista satiininauhaa ja valkoista huopanauhaa. Ruutunauhan solmin rusetille ja valmiin puusydän kiinnitin kranssin yläosaan. Aikaa ei ollut enempää keskittyä parempaan, toivottavasti kelpasi.
Joulukuusi olikin huikean tuuhea ja aiempien vuosien itsetehdyt koristeet näytti piiloutuvan oksille aika hyvin, joten esikoisen kanssa näperreltiin muutama koriste lisää. Valkeista hamahelmistä syntyi lumihiutaleita ja tähtiä.

Vanha rikkoutunut korukin pääsi uusiokäyttöön. Korun pienet tummanvihreät puuhelmet pujotettiin rautalankaan ja väännettiin sydämen muotoon. Keskelle laitoin pari muovihelmeä ja kulkusen. Ennen tätä suihkuttelin valkoista maalia puolihuolimattomasti helmien päälle. Tämä sydän sai väriä punaisesta satiininauhasta. Joulun jälkeen tuli hankittua vielä olkia himmeliä varten. Mieluista himmeliä ei myyjäisistä löytynyt, joten täytynee näpertää sellainen tässä vuoden mittaan itse. Haluan ehdottomasti oljista himmelin, pillit ei mua kiehdo lainkaan, vaikka kestävämpi taitaisi pilliversio ollakin. Ai niin, December Dailykin on kuvien tilausta ja ompelua vaille valmis. En sitä kuitenkaan julkaise tässä, sensuuri olisi liian kova.

Nyt sitten uusin eväin tähän vuoteen. Itseäni ainakin skräppäyshammasta kolottaa. Ehkä onkin jo aika! Mukavia askarteluhetkiä kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti