keskiviikko 3. marraskuuta 2010

Muutama jouluinen kortti

Viimeinkin sain tilaisuuden laittaa viime kuun tekeleitä tännekin esille. Aloitampa joulukorteista. Tässähän näitä tuli muutama tehtyä, kun oli hyvä "flow".

Koko homman aloitin leikkimällä retrokukkaleikkureilla ja tein jouluisia kukkasia (kaikkia ei kuvassa näy). Kaivelin myös muita joulukoristeita, kuten huopalumihiutaleita ja tein mitä mieleen juolahti. Aika kivoja niistä minun mielestä tuli. Leikin myös MS lumihiutaleleikkurilla. Vähän valkoista ja kullan väristä leimasinmustetta, tiimarin alekorista haalittuja lumihiutaleniittejä ja muita niittejä. Ja kokeilin myös lumihiutalesabloonan ja leimasinten avulla koristella paperia. Tulos näkyykin kukkasten ja koristusten alla.

Pari kukkasta pääsikin samantien kortteja koristamaan. Olen jotenkin kyllästynyt näihin magnolialeimoihin ja harkinnut jopa niiden myymistä. Huomasin, että nyt on se vaihe, jolloin ei mitkään muutkaan VÄRITETTÄVÄT leimakuvat innosta yhtään. Joten taidan vielä odottaa, josko uusi innostus saapuisi. Harkitsen myöhemmin näiden myymistä. Paperi sälälootasta. Tässä kortin keskipisteenä Maijun oppien mukaan retrokukkaleikkureilla tehty joulutähti. Aluksi se ei näyttäny miltään ja minun hermoilla tein näitä vain kaksi kappaletta. Keksin kuvan ottamisen jälkeen sipaista vähän kullan väristä leimasin mustetta ja se vähän piristi kukkasta. Ehkä terälehden ois voinu leikata vielä terävimmiksi. Ja paperit taasen sälälootasta.Ajatus lahjapaketista pääsi kortiksi asti. Tää onnistu mielestäni hyvin. Tuo paperi on aivan ihanaa ja kukkanen sopi hyvin värisävyihin. Ja tulipahan käytettyä ees yhtä tiimarin tagia, kun sillekään ei tarvinnu tehä mitään, vaan värit sattu kerrankin. Löysin joulusälälootasta tiimarin alelaarista haalittuja puuporoja ja muistin tämän paperin. Minusta ne sattuu aikasta hyvin yhteen. Poro sai vähän rusehtavaa mustetta korostukseksi. Sittempä leikin ihan vaan kaksipuoleisella paperin jämällä ja vaikutteita tähän tuli uusimmasta Ihana-lehdestä. Muutama jouluntoivotustarra varmaankin toissa vuodelta löytyi ja fiskarsin tähtileikkureilla napsin yksinkertaisen koristeen. Ja ihme kyllä, tähän korttiin ei mustetta tullut sipaistua. Minusta tuntuu, ettei mikään kortti ole kotoisan oloinen ilman musteella korostettuja reunoja. Uusimmassa Magnolia-lehdessä oli kranssin teko-ohje ja kun huomasin omistavani samaisen lumihiutaleleikkurin, jolla kranssi oli tehty, niin pakko oli kokeilla tehä vähän oman värinen versio. Hiutaleet napsittu tiimarin hopeisesta paperista. Muutama robin´s nest pallura ja tiimarin timangi koristeena. Keskellä pahviympyrä, jolle leimattu "valkeaa joulua"-teksti ja sen päälle vedetty Distressin cracle paintia. Paperi on jämälootasta ja muistaakseni magnoliaa. Leikin myös pelkillä leimasimilla. Oli kivaa huomata, miten yksinkertaisella ja nopealla leimojen lätkimisellä saa aikaan melko näyttävänkin kortin. Vähän kimallusta sinne tänne ja reunoille tietty mustetta. Tykästyin kovasti tähän tiimarin rusehtavaan paperiin/kartonkiin. Sitten koin kummallisen ahaaelämyksen. Tajusin, että ainoalla boordileikkurillani voisin saada aikaan joulukuusen. Siispä tuumasta toimeen. Säästöliekkituulella kun olin, niin käytin jätteenä syntyneen "boordin" tuonne sivuille punaisen nauhan kanssa. Joo palasistahan se on koottu, mutta en hennonu roskiinkaan heittää. Tän tekeminen vei aikaa, enkä usko että lähetän tänä vuonna tämännäköisiä kortteja kuitenkaan. Paperit taas jämälootasta. Muutaman muunkin joulukortin olen tehny, ehkä saan ne vielä joskus kuvattua ja päivitettyä tännekin saakka.

2 kommenttia:

  1. Voi kuinka hienoja! Kuusi on loistava!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Riikka. Kuusi ideana oli minunkin mielestä hieno, mutta ehkä liikaa näpertämistä kuitenkin. Yksittäisenä menee helposti, mut en lähtis näitä ehkä sarjatuotantona tekemään.

    VastaaPoista