sunnuntai 21. maaliskuuta 2010

Inspiroidu #99 tänään, tässä ja nyt(VAROITUS! sisältää annoksen maailmantuskaa, ei herkille!)

Ajattelin tehdä sivun siitä, miten kaikki on hyvin. Aurinko paistaa, päivä omaa aikaa, siisti koti, lenkki heitetty, pyykit pesty, astiat tiskattu (koneitse), petivaatteet vaihdettu, ruoka laitettu ja nyt vaan voin nauttia askartelusta. Vähän mielessä pyöri eiliset hautajaiset ja päässä soi kaikki maailman muumibiisit. Aloitinkin sivun, mutta se muuttui matkalla. Radiosta kuulin, että Islannissa on tulivuori purkautunut. Ja samalla revin glue dotseja nappeihin ja manasin, miten paljon turhaa jätettä siitä syntyy (liimaklöntit on pakattu järjettömästi!). Kuva, jonka nappasin haastetta varten alkoikin näyttäytyä toisessa valossa. Lapsen tekemä aurinko ikkunassa toi taas sellaisen maailmantuskan, että oksat pois. Hirveä huoli ja tuska. Ei siitä nyt sen enempää.

On vaan parasta ajatella, että meillä on VIELÄ kaikki suht hyvin, vaikka maailma on luisumassa kaaokseen. Ja toivoa, että lapsi saisi elää suht hyvän elämän. Ja keskittyä pieniin tekoihin. Olen menossa vihreämpään suuntaan, vaikka uskonkin, että se ei riitä. Tämä paperiaskartelu taitaa olla suurin syntini, omatunto kolkuttaa valtavasti. Aion edetä pikkuhiljaa tämänkin asian kanssa. Paljon käytettyä ja itsetehtyä, ei liikaa valmista. Tuotteita tarpeeseen ja sellaisia, joista jää vähemmän/ei lainkaan jätettä.

Nyt jo teen paljon pieniä hyviä tekoja: vaatteet kirpparilta tai itse tehden mieluusti kirpparikankaasta, lahjoiksi palveluja tai "tuhottavia" lahjoja kuten sytykeruusut, jätteiden kierrätys, kangaskauppakassit, lapselle kierrätysvaatteet, lähiruoka, mahdollisimman vähän autolla ajoa ja suunniteltua sellaista, ei shoppailua, turhaa tavaraa, ei tv:tä, ei matkustelua (ikinä en oo lentäny, enkä toivottavasti tarvitsekaan), kotimaisuuden kannatus, turhien pakkausmateriaalien välttely(mahdotonta näköjään askartelutarvikkeiden kanssa), kuukuppeilu jne... Kyllä tämä tuska taas tästä vähän helpottaa. Seuraava askel on pesupähkinäpallojen kokeilu ja hedelmäpussin ompelu. Kyllä se siitä. Täytyy vaan hengittää syvään.

Kuvateksti menee näin: "Jos ei vaan seuraa uutisia, eikä avaa radiota, voi kuvitella kaiken olevan hyvin. Ainakin jollain tavalla aurinko paistaa. On keskityttävä nauttimaan siitä kaikesta hyvästä. Tekemään pieniä tekoja. 21/3/2010"

- kartonki jotain ikivanhaa
-paperi BG
-vanhoja nappeja vanhoista vaatteista
-kukkasia
-otsikko doodlebug design
-koko 8"
-tarinointi kirjoitettu omin käsin kalvolle
-twistattu on

5 kommenttia:

 1. mikä suloinen aurinko ikkunassa!

  pesupähkinät on meilläkin käytössä, toimivat erinomaisesti - niin kestovaipoille kuin muullekin pyykille!

  hyviä ekologisia ideoita ja ajauksia.

  VastaaPoista
 2. Hienoja ajatuksia, hienossa sivussa! Tykkään erityisesti kuvasta!
  Ootko miettiny digi-skräppäystä? Ei synny ylimääräsitä paperi yms. jätettä...

  VastaaPoista
 3. Digi-skräppäys olisi varmasti järkevämpää jätettä ajatellen, mutta se perinteisesti käsillä näpertely on enemmän mun juttu. Valitettavasti. Digiskräppäys on mulle liian konemaista, mutta ihanaa, että toiset sitä harrastaa!

  VastaaPoista
 4. Hieno aurinko; tykkään valokuvasta! <3
  Yhteiskunnallinen skräppäys kunniaan, ja toivottavasti skräppäysmateriaalien valmistajat vähentävät älytöntä ylipakkaamista.. Osassahan onneksi tuote on tarkoituksella suunniteltu niin, että pakkauksenkin saa hyödynnettyä. Ja esim. chipboardiahan meillä on kaikilla kodit täynnä (kirjekuoria, chipboardia jne.) Jään innolla odottamaan ahdistuksen positiivisia seurauksia eli kierrätysmateriaalioivalluksia skräppäyksessä jne. :)

  VastaaPoista