tiistai 27. elokuuta 2013

Puuvahalla vanhat huonekalut uusiksi

Nyt iski puuvahabuumi. Ostin vaniljan sävyistä puuvahaa ja valkaisin sillä huonekaluja ihan urakalla.

Oon kaipaillut jo jonkin aikaa itselleni valkoista vitriiniä. En ole tähänkään päivään mennessä sitä saanut hankittua, koska parimetrisen vitriinin kuljettaminen ei ole kovin helppoa ja ilmaista. Päätin sitten valkaista setäni vanhan tummapuisen  hyllyn puuvahalla. Raikastui mukavasti ja saa luvan kelvata vitriinistä. Ja joo, tarkkasilmäisimmät huomasivat, että oikeemman puoleisten saranakoristeiden keskustat on maalamatta :) en löytänyt tarpeeksi pientä pensseliä, vasempaan kokeilin liian isoa. Tämäkin asia korjaantuu, jahka saan aikaiseksi etsiä siveltimen.


Siskolta saatu ruokapöytä koki myös valkaisun ja ihan käytännölliseksi on osoittautunut tuo puuvaha perheen pienistä rähmäkäpälistä huolimatta. Lika lähtee tosi hyvin pois pöydän pinnalta. Tummaan lipastoon sudin puuvahaa puolihuolimattomasti ja jätin pinnasta tosi epätasaisen. Ja tykkään jäljestä tosi paljon.Sohvapöytänä toimiva mäntypuinen arkku/laatikko sai kunnon kerroksen vahaa. Enkä edes yrittänyt lavastaa kuvaa ja raivata leluja pois. Siinä oli leikit niin ihanasti kesken. Hyräilen täällä taas niin tyytyväisenä, ettei jokainen huonekalu ole uuden karhea, vaan on mun näköistä eli kierrätettyä ja muokattua.

Puuvahaa jäi vielä. Mitähän sillä seuraavaksi? ...

3 kommenttia:

 1. Upean näköistä. Sulla on silmää ja kykyä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mummoseni :) taidat tietääkin, mistä hylly on peräisin.

   Poista
 2. Hei, mitä puuvahaa olet käyttänyt. Olen miettinyt pirttikaluston vahaamista, sinä olet vahannut ruokapöydän, onko vahaus kestänyt hyvin?

  Päivi

  VastaaPoista