perjantai 11. tammikuuta 2013

muistivihkonen ja muut vihonviimeiset jouluräpellykset

Takattomalle / uunittomalle veljelle keksin sytykeruusujen sijaan ihan muuta joululahjaksi. Vanhoista autoista kun tykkää, niin aattelin tehä muistivihon. Mulla sattui varastossa olemaan tollaisia vanhan ajan härvelitarroja, jotka olivat passelit koristamaan kantta.

Kannet tein ihan pahvilaatikosta leikkaamalla sopivan kokoisen palan ja taitoin sen kahdesta kohdasta. Kulmat pyöristin ihan vaan saksilla, ei taida leikkurilla noin paksua saada nipsastua. 
 

Kuminauhaakin löytyi omasta takaa, reiät tei nahkaleikkurilla. Solmukohta piiloutui mukavasti muistion taakse.


Tarrojen alle repäisin suikaleen tekstipaperia.Muistivihon paperit on ihan valmis tarralappupino, jonka kiinnitin liimatäplillä. Sitten kun paperit on käytetty, on siihen kätevää vaihtaa uusi lehtiö, kun ne liimatäplät sen verran joustavat.
 

 Askartelumassakoristeita tehdessä tykästyin  tuohon kaverin vähän erimuotoiseen piparimuottiin, joka on sekin käsityötä. Päätin sitten niistä tehä eteiseen tuollaiseen roikkuvan koristeen.


Kirpparilta haalitulla vanhalla narulla kiinnitin sytämmet toisiinsa.Kynttilöitä on tullu polteltua ihan jonnii verra ja pitihän se pikasesti päällystää tulitikkuaski joulukorteista ylijääneellä ristipistosydänpaperilla. 
 Tiimarista aikoinaan ostettuun kranssipohjaan kiinnitin kukkavalosarjan ja tämä saakin olla vähän kauemmin olohuoneen ikkunassa.
Tähän käsintehtyyn lampunvarjostimeen viritin valosarjan, en siis kattovalona pidä, vaan ihan koristevalona hyllyllä.


Edelliseen asunton hommatut jouluverhot ei näihin ikkunoihiin käyneetkään, joten keskellä yötä muistin viime talvena kirpparilta löytyneen pöytäliinan ja puolitin sen verhoiksi. Ihan passelit leveät "paneelit" tuli! Kelepas mulle.


 Oon muutama vuos sitten ommellu tämän joulupostipussukan, mutta nyt unohdin sen tyystin ja ehdin viritellä muuta. Äiskältä haalittuun pesulahenkariin kiinnitin punaisia nauhanpätkiä ja löysin pieniä pyykkipoikiakin (kaikkea sitä laatikoista löytyykin), joilla kortteja kiinnitin nauhoihin. Henkari näytti aika alastomalta, joten nakkasin siihen viime joulun aikaan väkertämäni helmitähden.


Aika pitkälti nollabudjetilla ja käsin tehden mentiin tämä joulu. Hyvä niin. Nyt ei enää joulujuttuja. Ehkä :)

1 kommentti: