sunnuntai 15. tammikuuta 2012

p*skishaaste#124:maalia

Tällä kertaa pyyntönä oli käyttää maalia. Varmaan eka kerta, kun osallistun p*skikseen jollain muulla tekeleellä kuin kortilla. Joulukorttien jälkeen tekee aina mieli näpertää muuta kuin kortteja, joten skräppäilin yhen 6" x 12" leiskan.


Kuvassa on monen monta suihkarin jälkeä (bongaillaan niitä aina esikoisen kaa) ja päätin kuvan reunoille sotkea pahvin palasella valkoista maalia. Tuon Bo Bunnyn paperin reunoillahan on jo epätasainen valkoinen reuna ja päätin sotkea maalia päälle ihan joka kohtaan. Otsikon ompelin ja tarinointi on tehty korjausteipin päälle.

Halusin säilöä muistojen joukkoon uuden vuoden aikoihin saamani viestin ja mikäs sen parempi kuin tehdä siitä sivu ja täähän vois toimia tän vuoden ohjenuorana. Siksi tuo vuosiluku ja löytyypä kelloistakin se 12!

perjantai 6. tammikuuta 2012

inspistä pitkästä aikaa

Mua on vaivannut pahanlaatuinen skräppijumi jo kauan. Onneksi innostus nosti päätänsä viimeinkin. Eikä tartte hirmusti arvailla, mistä tämä uni-sivu sai inspiraationsa.

(Jo vain, minullekin kotiutui scrap365-lehden joulukuun numero ja ompa matkalla tulossa jo tämänkin kuun numero, hihii.)

Kraftiin olin jo aiemmin roiskinut valkoista maalia ja tiesin, että haluan skräpätä siihen jotain suloisesta kuopuksesta. Pitkään se sai muiden papereiden joukossa majailla, kunnes kävin kurkkimassa inspiksen tän kertaista haastetta. Tämä paperi ja juuri tuo kuva tuli heti mieleeni. Kuvan alle laitoin pari revittyä paperin palaa silppulootasta ja yksi kakkupaperikin sieltä pilkottaa. Sittempä halusin kokeilla muutamia koristerykelmiä. Kuvan alle pääsi muistaakseni Sannikan ohjeilla tehty huopakukka, joka sekin on majaillut varastoissani liian kauan. Rusehtavan kukan tein retrokukkaleikkureilla ja saksin itse niitä vähän lisää, keskellä helmi ja reunoilla mustetta. Puunapin olin jo aiemmin tehny ja yksi tiimarista hankittu rataskin pääsi koristeiden joukkoon. Muutaman helmen vielä lisäsin maaliroiskeen sekaan.


Ylänurkkaan laitoin esikoisen napsuttelemia perhosia muutaman, niiden keskelle helmet ja perhosten reunoja mustailin. Otsikon "taitelin" ihan itse. Mustalla kynällä tein rajaukset ja väritin valkealla akvarellikynällä. Tarinointi kiertää reunoja ikäänkuin kehyksenä ja reunoja vielä mustailin hieman.

Pikku otsikko on lehden inspiraation tuotosta, leimailin aakkosleimoilla paksuhkolle akvarellipaperille tekstin ja mustasin reunoja. Liuskat kiinnitin 3d-teipillä koholleen.


Ja se tarinointihan ei taida mihinkään näkyä, kun on niin kamalan huono ja vino kuvakin. Se menee näin: "Joka kerran kun silmäsi painautuvat kiinni ja nukahdat, rauhoitun. Ei huolta, ei kiirettä mihinkään. On vain tämä hiljainen hetki, tuhiseva kainalokaverini. Tekisi mieleni ummistaa omatkin silmäni, mutta nostan sinut silti varovasti sänkyysi. Mietin, mitä mahdat uneksia tänä yönä, suukotan ja kuiskaan: nuku hyvin, pikkuinen."

Kyllä se on vaan ihana hetki kun saa muksut unten maille. Tosin nuorempikin on niin hyväuninen, että mun yöt ei ole niin rauhaisia, sitä kun heräilee vähän väliä vieläkin tarkistamaan, hengittääkö tyttö. Sentään esikoisen kanssa olen päässyt jo tästä eroon. Halusin tallentaa sivuun senkin muiston, että molemmat tytöt ovat nukkuneet noin puolivuotiaaksi asti perhepedissä. Ja sen muiston, miten vaikeeta mun on tehny laittaa vauva omaan sänkyynsä nukkumaan, on ollut niin tyhjä olo kainalossa. Mutta kyllä sen aika vaan on aina koittanut, kun kaikki pyörii ja hyörii sängyssä ja saa olla varuillaan, ettei vauva ryömi yli laidan.

Ai niin, haluaisin lisätä tuohon rusehtavan kukan vasemmalle puolelle kuopuksen nimen ensimmäisen kirjaimen, oikein ison. En vaan sitä ole vielä bongannut kirjainkansiosta, joissain on lisää aakkosia, mutta missä?.. Sellainen iso pahvikirjain tuohon vielä tulee, todennäköisesti maalilla ja narulla höystettynä.

Tätä oli ilo tehdä, niin monta omin kätösin tehtyä juttua, että tuntui jo aivan käsityöltä. Toivottavasti innostus tästä jatkuu. Tekisi mieli kokeilla lisää eri tekniikoita ja väsäillä koristeita ite enemmän.

torstai 5. tammikuuta 2012

Pskis #123: resepti

Tämän viikon haasteena oli 3 nappia, 2 niittiä ja 1 boordileikkuri. Kummini täytti pyöreitä, joten näpertelin hälle kortin. Kortista löytyy 3 minimaalista sydännappia, 2 kultaista kimaltelevaa haaraniittiä koristamassa perhosia ja lainaboordileikkurilla napsuttelin parin paperin reunaa. Paperit jämälootasta, vähän nauhan pätkää, mustetta reunoihin ja numerot tupsuttelin kevyesti musteella ja laitoin päälle kerroksen rock candyä.



Tekaisin samalla nopeasti toisenkin kortin, joka oli saatava samalle postireissulle. Pyöristin taustapaperin reunat, tytön kuva on jostain skräppipaperista ja koristeena itse koristeltu puunappi. Nappiin olen hieronut kolmea eriväristä mustetta ja perhonen on tehty siten, että leikkurilla leikkelin perhosen, irrotin sen pois ja käytin paperia sabluunana. Tuputtelin valkealla perhosen. Teksti leimattu violetilla ja reunoihin hierottu samaa mustetta.


keskiviikko 4. tammikuuta 2012

Vimoset joulu(kuusi)jutut

Ehkäpä tässä voisi esitellä viimeiset jouluiset askartelut, sitten on kyllä aika siirtyä eteenpäin tähän vuoteen. Itseasiassa kaikki tämän postauksen näpertelyt taitavat jollain tavalla liittyä kuuseen.

Syntyi tällainen suomukuusi :) Kuusen muotoisen styroksin päällystin Maikon innoittamana paperilla. Napsuttelin ympyräleikkureilla kahta kokoa "Hyvää joulua"-paperista. Reunat hipsuttelin timpan musteella ja ympyrät liimailin kiinni yläreunoistaan. Ihanan helppoa ja kivan näköistä. Vähän oli silti jännitystä ilmassa, että riittääkö paperi. Kun kuusi oli valmis, paperia oli sen verran jäljellä, että siitä olisi saanut napsuteltua vielä huikeat 2 pientä ympyrää tai yhden ison. Aika tarkkaan tuli siis paperi käytettyä.


Tuli meille ihan oikea kuusikin. Joulukuusen lahjoittajaa kiitin tällä pikaisella kranssilla. Valmiiseen kranssipohjaan kieputtelin tuota harmaata mitälie kangasta (?), sen päälle punaista satiininauhaa ja valkoista huopanauhaa. Ruutunauhan solmin rusetille ja valmiin puusydän kiinnitin kranssin yläosaan. Aikaa ei ollut enempää keskittyä parempaan, toivottavasti kelpasi.
Joulukuusi olikin huikean tuuhea ja aiempien vuosien itsetehdyt koristeet näytti piiloutuvan oksille aika hyvin, joten esikoisen kanssa näperreltiin muutama koriste lisää. Valkeista hamahelmistä syntyi lumihiutaleita ja tähtiä.

Vanha rikkoutunut korukin pääsi uusiokäyttöön. Korun pienet tummanvihreät puuhelmet pujotettiin rautalankaan ja väännettiin sydämen muotoon. Keskelle laitoin pari muovihelmeä ja kulkusen. Ennen tätä suihkuttelin valkoista maalia puolihuolimattomasti helmien päälle. Tämä sydän sai väriä punaisesta satiininauhasta. Joulun jälkeen tuli hankittua vielä olkia himmeliä varten. Mieluista himmeliä ei myyjäisistä löytynyt, joten täytynee näpertää sellainen tässä vuoden mittaan itse. Haluan ehdottomasti oljista himmelin, pillit ei mua kiehdo lainkaan, vaikka kestävämpi taitaisi pilliversio ollakin. Ai niin, December Dailykin on kuvien tilausta ja ompelua vaille valmis. En sitä kuitenkaan julkaise tässä, sensuuri olisi liian kova.

Nyt sitten uusin eväin tähän vuoteen. Itseäni ainakin skräppäyshammasta kolottaa. Ehkä onkin jo aika! Mukavia askarteluhetkiä kaikille!