sunnuntai 29. elokuuta 2010

pskarteluhaaste #54:väribingo

Tällä möhömahalla osallistun tän kertaiseen pskikseen. Valitsin väribingosta turkoosi-ruskea-vihreä rivin. Onnistuin skannaamaan tosi vinoon, mutten jaksa nyt asiaa korjata. Leimakuva on vaihdossa saatu. Tuo ympyräkoriste, jossa on nauha päällä, on Nelssonilta ja lisäsin siihen tähtösen päälle. Ja ekan kerran vetäsin dymotekstin suoraan leimakuvan päälle. Ei hassumpi kokeilu.

lauantai 28. elokuuta 2010

Tunnustus

Sain Riikalta tällaisen kivan tunnustuksen, olen ihan otettu! Taitaakin olla ihan eka kerta, kun sellaisen saan. Kiitos!

Tunnustukseen liittyvät ohjeet olivat kolmiosaiset:

1. Pass this award to five bloggers who you love and inspire you
2. List 3 things you love
3. Show a picture you love and explain why
1. Taidan laittaa tämän eteenpäin mua kovasti inspiroiville blogien pitäjille, kuten Miijalle, Hempalle, Xingille, Lauralle ja Annikalle.

2. Helppoa on vastata, että rakastan miestäni ja tytärtäni sekä tasapainoista olotilaa (silloin joskus kun sellainen olotila sattuu vallitsemaan)

3. Rakastettavia kuvia on iso kasa, mutta valitsin tällä kertaa suht tuoreen kuvan, joka koskettaa mua aikasta paljon. Rakas iskäni pääsi viimein podettuaan kuukausia kokeilemaan mökkirannasta rakasta harrastustaan ja elämäntapaansa -onkimista. Vielä ei kauaa onki jaksanut pysyä kädessä, mutta on kyllä pysynyt paremmin kuvan ottamisen jälkeen. Olen kiitollinen, että pieni tyttäreni sai kun saikin vielä nähdä, miten ukki onkii. Toivottavasti näin tapahtuisi vielä ensi kesänäkin.

maanantai 23. elokuuta 2010

pskarteluhaaste #53: vihreä-pinkki

Tällä jouluisella kuusikortilla osallistuisin tän kertaiseen pskikseen. Aluksi nuo kuuset näyttivät enemmänkin vappuhatuilta, mutta jospa nuo tekstit viittaisivat vähän jouluisempaan suuntaan. Kuuset kohotettu 3d-tarralla, muttei pääse skannattuna oikeuksiinsa. Ruskeaa mustetta reunoilla.

keskiviikko 11. elokuuta 2010

pskarteluhaaste #52: tähtösiä

Onnea yksi vuotiaalle pskikselle! Mun korttiin ei tullut kuin yksi tähti, kai sekin tämänkertaiseen pskikseen riittää? Kortti valmistui tosi vaivattomasti. MME:n jouluinen paperi, tiimarin vihreää nauhaa, muutama niitti ja kuvioleikkureilla taas leikin. Sekä pallura että tähti on kohoteipillä teipattu. Tähden päällä rock candy craclea, mutta harmittavasti ei kuvassa näy. Vähän ruskeaa mustetta sipaistu taustapaperin, ympyrän sekä tähden reunaan. Siinä se. Tykkään.

Avautumista askartelusta. Vinkkejä kaivataan.

Alkujorinaa:

Nyt kun oli aikaa pohtia enemmän skräppäys- ja kortteilu"filosofiaani", niin ajattelin tännekin jotain rustata. Ehkä askartelukopperon suursiivous ja Riikan aatokset sai minutkin liikkeelle.

Itse aloitin virallisen skräppäyksen 2008 alkusyksystä, kun Lintunen syntyi ja mulle tuli pakkomielle skräpätä joka ikinen kuva silloisesta pienokaisesta, jokainen ilme ja asento olis pitäny mahtua kansion väliin. Heräsin sitten miettimään, et ei helkkari, mihin nää kaikki kansiot oikein mahtuu (on jo nyt vinopino pelkästään tyttärestä!) ja sitäpaitsi niistä oli kadonnut jokin sisältö. Osa sivuista oli todellakin niitä "pakko"-sivuja.

Nyt tahti on tosiaan melkein pysähtynyt. Päätin, että teen sivuja vain silloin kun tuntuu siltä ja vain siitä aiheesta/kuvasta, mistä tykkään. Ja kyllä tosiaan helpotti.

Nyt on vaan ollu skräppijumi, kun kortit ovat vieneet mukanaan. Tosin kortteilukin on alkanut tuntumaan puulta, kun huomaa toistavansa sitä samaa. Ehkä olisi skräppäyksen aika taas?
Huomaan, kun innostun jostain, tulee sellainen flow, että sitä tekee liukuhihnatyötä, kunnes huomaa kaiken maistuvan puulta ja pihkalta.

Olen aina tykännyt tehä käsilläni jotain ja skräppäys on mulle hetki omaa aikaa ja muistojen tallentamista. Päiväkirjaa olen pitänyt jo 20 vuotta ja skräppäys on luonteva tapa mulle tallettaa muistoja. Ja kortit olen aina tehny ite. Nyt sekin meinasi mennä överiksi, mutta jarruttelen, vaikka kaikki kortit menisikin kaupaksi, jos vaan ehtisin niitä tekemään.

Jorinaa työskentelytavasta ja hyvistä ideoista:

Tässä mulla on ollu kovasti oppimista ja on vieläkin. Mun askartelu"huoneenihan" on vaatehuoneessa eli tilaa on minimaalisesti. Pöytätilaa on onnettomasti ja se johtaa yleensä kaaokseen. Sälä leviää pöydältä lattialle kohti eteistä, sieltä ehkä olohuoneeseen tai keittiöön jne. Onneksi on tuo Lintunen, joten ennen aamua on pakko raivata ees muut huoneet kasaksi askartelupöydälle. Eihän sellainen innosta askartelemaan!

Seikkailin netissä etsiessäni vinkkejä työskentelyyn ja säilyttämiseen. Tässä muutamia hyväksi havaittuja havaintoja:

1. Paljon opin Miialta. Tämä postaus opetti mut raivaamaan samantien ees ylimääräiset paperit pois. Ja plussaa tuo sarjatyöskentely, mutta mulle se ei aina ole luontevaa. Miialta oon oppinut paljon myös väritystekniikoita korttien leimakuviin.

2. Ellikselle iso kiitos nauhasäilytysideasta. Mullahan ei tosiaankaan ole niin paljon nauhoja, että ne tankoa tarvitsisi, mun nauhat menee kahteen koukkuun mainiosti. Mutta siis tuo avainrengaskiinnitys toimii mulla tosi hyvin ja nauhoja tulee käytettyä enemmän. Ennen tuo oli iso ongelma.

3. Isot minigrippussit esitteli joku taannoin blogissaan, voi kun muistaisi, että kuka. Niissä on helppo säilyttää keskeneräiset skräppisivut.

4. mm. Xing ja Sannika loi mulle uskoa sihen, ettei koristeet aina tartte olla ostettuja, valmiita. Toki olen tähänkin mennessä tehnyt ite paljon koristeita, mutta kiva huomata, että muutkin niitä käyttää.

5. Lauralle kiitos luonnoksista innostuttamiseen. Erilaisten luonnospohjien käyttö tuo uutta omiin kortteihin ja sivuihin. Mutta tässäkään ei piä jämähtää, on kiva välillä tehä ihan omasta päästä, oman luonnoksen mukaan.

6. Erilaiset haasteet ja ohjeet innostaa kokeilemaan uusia juttuja. Nytkin on kohojauheet hankittu.

7. Onneksi on Koukussa kortteihin sivusto ja nyt skräppäyksestäkin on mahdollista keskustella täällä.

Ongelmakoht(i)a:

Säilytän kokonaiset paperit cropper hopperissa ja lajiteltuna, joten niistä on helppo löytää oikean sävyiset ja samaa sarjaa olevat paperit. Mutta usein ei tule käytettyä koko paperia loppuun, vaan jää niitä jämiä.

Tällä hetkellä suurin ongelmani onkin jämäpaperit! Miten te ne säilytätte?

Mulla ne on korkeassa korissa, johon just 12" paperi mahtuu. Osittain lajiteltuna muutamaan isoon minigrippussiin, mutta levinneet niistä pitkin poikin. Ongelmana on se, että niitä on liikaa, en jaksa käydä läpi pientä silppua ja sopivia paperin paloja on hankala löytää. En silti raaski heittää niitä roskiin. Olisi ihanaa, jos vaikka saman sarjan paperit olis jotenkin samassa paikassa ja helposti saatavissa. Miten tämän voisi toteuttaa? lisää jättiminigrippussejako? Olen pohtinut sitäkin, että aina sivun tehtyäni, jämistä tekisin kortteja ja muutama kasa lojuukin jo pöydällä. Mutta joskus paperin palat on niin isoja, että pitäisi tehä moooonta korttia. Oi auttakaa, te viisaammat, mitä mun kannattais tehä? Kaikenlaisia ideoita säilyttämiseen otetaan ilolla vastaan.

Toinen ongelma on papereiden tilailu. Nettikaupassa kun ei pääse hiplaamaan konkreettisesti (mikä mulle on tosi tärkeää), niin sitä vaan klikkaa ja klikkaa ja kotona kattelee ihmeissään, että mitä ihmettä on tullut tilattua. Alan suurinpiirtein hahmottamaan tyylini ja tykkäämiseni ja yritänkin laittaa aina paperille ylös millaista paperia kaipailen, ettei virheostoja tulisi niin paljon. Kannattaisko keskittyä paperilehtiöihin tai ostaa vain samaa sarjaa? Ainakin mitä olen niitä tilannu/ ostanu askartelukirppiksiltä, tuntuu että niistä saa helposti aikaan.

Loppulepertelyä:

Alussa askarteluinnostus oli hyppimistä ja pomppimista sinne tänne, tuo näyttää kivalta ja kokeilisiko tuotakin. Nyt taidan varmistua omasta suunnastani. Yritän jättää muut turhat ylimääräiset pois. Tein esim. paljon magnolia-kortteja puoliväkisin ja ihmettelin sitä, koska niitä korttejahan "kaikki" väsäilee. Tajusin, ettei mun tartte niistä tykätä, ne näyttää niin kamalan surullisilta. Siksi niitä olenkin myynyt pois ja varmaan jatkossa myyn lisää. Tosi varmasti tulee aika, jolloin innostun niistä taas, kun ne on niin söpöjä. Sitten se, että haluan jatkossa varmistua siitä mitä tilaan , tarvitsenko tätä oikeasti. Haluan suosia enemmän kierrätettyä ja miettiä, että voisiko jonkun tehä ite, eikä tilata valtameren takaa. Suosin nytkin monikäyttöisiä tuotteita ja toivon, että voisin sitä ajatusta lisätä. Niin ja omansa on sitten valokuvaus, sitä tahtoisin oppia enemmän, kunhan tässä joutaa.

Oisko kellään antaa vinkkejä mihin tahansa osa-alueeseen? säilytykseen, koristeluun, monikäyttöisiin tuotteisiin ja ennen kaikkea tuohon paperisäläkaaoksen taltuttamiseen? Sen kanssa olen ihan hukassa.

tiistai 10. elokuuta 2010

Get inspired #119: vapaalippu

Mä annoin lapselleni "vapaalipun" kuralammikkoon. Nämä kuvat ovat oottaneet kauan sivuun pääsyä, tarinointi ja otsikkokin oli jo mietitty. No, onneksi on inspis, jonka avulla saa jotain aikaiseksi. Ja kuva on skannattu, osa sivusta puuttuu. Kamera vaan on isännän matkassa viikon ja minähän en osaa skannata/liittää palasia. Sivun koko on 12" ja luonnos on yksi elokuun 2010 pagemapseista. Joo, minäkin koukussa, kiitos Lauran.

pskarteluhaaste #51: jämäpaperit

Tän kertainen pskis oli oikein oiva, kun noita jämäpapereita laatikko tahtoo pursuta mahottomasti. Ei näihin paljoa loota tyhjentyny, mutta ees vähän. Tää eka vois sopia vaikka miehelle ja tokahan on jo jouluinen. Kovasti on leikkureilla leikitty ja inspiroiduttu kovasti Ninarskun kortista, josta tykkäilin valtavasti.

tiistai 3. elokuuta 2010

Get inspired #118: tekstitausta

Inspishaasteessa pyydettiin käyttämään tekstitaustaa. Valitsin paperin, jossa teksti oli valmiina, en jaksanut käyttää mielikuvitusta tekstitaustan suhteen sen enempää.
Timpan kruunuun sivelin kimalleliimaa ja tökin muutaman turkoosin timangin. Epäonnistunut niittikokeilu vähän pistää silmään, mutta ei anneta sen häiritä. Uskon tään toimivan muutoin kuin rivissä. Teki mieli käyttää timpan pääkalloja, mutta eihän ne ollu in 14 vuotta sitten, vaan teipit. Siinä mielessä nuo niitit sopii paremmin sivuun. Ja taustapaperihan on kuin suoraan kouluvihkostani tai kirjeestä. Ja onhan tuolla kuvan reunassa yksi tähtiklemmarikin, joita on tullut viljeltyä varsinkin kortteihin viime aikoina.
On tullut vietettyä aikaa muuten kuin askartelukopperossa istuen. Ei vaan ole jaksanut innostaa. Ehkä ilmojen viiletessä alkaa uusi innostus. Pari leiskaa olen saanut aikaan, harkitsen vielä niiden julkaisua.

Täällä olisi tarjolla vähän lukemista ja teipinpätkää.

Ja tällä kuvalla osallistun inspiksen valokuvaushaasteeseen, jossa tuli ottaa kuva sammakkoperspektiivistä: